Orașul Glodeni are 2 elemente de identitate: stema și imnul orașului.
Stema are forma unui scut, pe care sunt amplasate elemente simbolistice reprezentative: crucea sub formă de sabie înflăcărată îmbinate cu aripi de înger pe fundal de
culoare albastru – imagine stilizată în valuri de apă reprezentative pentru localitate și floare ce cuprinde o stea cu cinci colțuri . Data oficială a întemeierii primei așezări pe teritoriul orașului contemporan Glodeni – 15 septembrie 1633. Stema a fost elaborată și adoptată în 2018, utilizând heraldica și culorile moldovenești din acea perioadă.
Imnul este o compoziție muzicală intitulată „Vechi ținut pe vatra țării”. Melodia imnului a fost compusă de Tudor Mânzatu, iar versurile de Vesile Guțuleac.
Orașul Glodeni are drapel, care reprezintă o pânză rectangulară albastră, purtând în mijloc sabia de foc a Sfântului Arhanghel Mihail, răsturnată, galbenă, flancată de două aripi de înger, albe.
Conform legendelor, denumirea localității se trage de la regiunea mlăștinoasă și plină de bălți amplasate în lungul râului din localitate. Caracteristicile râului și a zonei mlăștinoase au generat numele râului și mai apoi acest nume a fost atribuit și localității: râul Glodeanca și orașul Glodeni.
Personalitățile originare din orașul Glodeni au fost cunoscute la nivel național și internațional. Dintre ei menționăm pe Vasile Coroban (critic literar, doctor în filologie și scriitor. Numele acestei personalități a fost atribuite Bibliotecii Publice din orașul Glodeni și instituției publice de educație – Liceul Teoretic din Glodeni. Altă personalitate remarcantă din localitate a fost și Alexandur Gonța – istoric.
Localitatea nu dispune de manual de identitate vizuală, element necesar de identificare și recunoaștere care trebuie să fie folosit în promovarea localității la nivel local, regional și internațional.