(0-249) 2-27-46

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Suveranităţii nr. 4

Orașul Glodeni

Scrieți-ne un mesaj

Planul de acțiuni privind eficiența energatică

Recomandări cu privire la Paștele Blajinilor:

Recomandări cu privire la Paștele Blajinilor:

04-06-2020, 06:23

În contextul special din acest an, sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost nevoit să amâne evenimentul (care în mod tradițional era desfășurat la o săptămână după Paști) pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt .

În aceste zile vor fi oficiate, cu respectarea reglementărilor sanitare actuale, slujbe de pomenire în toate  bisericile  și cimitirele din oraș, iar clopotele bisericilor vor fi trase în memoria celor adormiți.

Tradiția se va respecta si anul acesta, însă toate activitățile de omagiere vor fi restrânse. Astfel, pentru a evita orice situații neplăcute și din respectul pentru locuitorii orașului, Administrația Publică Locală  vine cu următoarele recomandări :

Accesul pe teritoriul cimiterelor sa fie însoțit de  utilizarea obligatorie a maștii de protecție și a mănușilor;
De a evita aglomerările tradiționale din jurul mormintelor (maxim 1-2 persoane la mormânt) și să respecte distanța sanitară de 2m.
Se interzice consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor.

 

Cu deosebit respect, ținem să vă mulțumim tuturor pentru atitudinea de care ați dat dovadă până în prezent și vă îndemnăm să facem tot posibilul pentru a petrece acest eveniment în pace și cu multă înțelegere și răbdare